top of page
Zoeken
  • FVSSERVICES

Vóór 31.03 btw-klantenlisting indienen: hoe zit dat weer?


De jaarlijkse btw-klantenlisting


Welke klanten moet u in de listing opnemen ? In principe moet iedere btw-plichtige jaarlijks een klantenlisting indienen. U/uw boekhouder moet in deze listing alle Belgische btw-plichtige klanten vermelden aan wie u in 2020 voor minstens € 250 gefactureerd heeft (excl. btw).

Welke klanten moet u niet opnemen ? Particulieren en buitenlandse klanten hebben geen Belgisch btw-nummer en moet u dus niet opnemen in deze listing. Ook klanten die alleen vrijgestelde handelingen verrichten (art. 44 W.Btw) en die toch over een BE-nummer beschikken, zoals (tand)artsen, moet u niet in de listing opnemen.


Deadline. Uiterlijk op 30.03.2021 moet u/uw boekhouder de klantenlisting indienen via Intervat. U kunt ook uw klantenlisting invullen in het Excelbestand dat de Btw op zijn website gezet heeft ( https://financien.belgium.be/nl/Eservices/Intervat/klantenlijst-intracommunautaire-opgave ) en daarna uploaden via Intervat.


Forse boetes. De boetes bij laattijdige indiening zijn niet mals. Deze kunnen oplopen tot € 3.000. Vink deze datum dus in uw agenda aan.


Stopzetting activiteit - geen btw-omzet


Heeft u geen klanten met een Belgisch btw-nummer aan wie u in 2020 voor minstens € 250 gefactureerd heeft, dan volstaat het om in de laatste btw-aangifte van het jaar, d.i. deze over het vierde kwartaal of over de maand december, het desbetreffende kruisje aan te vinken. Let op! U moest dat vakje dus aanvinken in de aangifte van 20.01.2021. Heeft u niets te vermelden en bent u toen vergeten dat kruisje aan te vinken, dan moet u nu nog een nihillisting indienen.


Wat bij stopzetten van uw activiteit ? Als u uw activiteit stopgezet heeft, moet u de klantenlisting indienen binnen de drie maanden na het verlies van uw hoedanigheid als btw belastingplichtige


Vrijstelling kleine ondernemingen


Wie ? Kleine ondernemingen van wie het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan € 25.000 euro bedraagt, kunnen kiezen voor de vrijstellingsregeling van btw voor de leveringen van goederen en de diensten die ze verrichten.

Geen nihillisting. Kleine ondernemingen moeten ook een listing indienen, behalve indien het een nihillisting is

234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page