top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAskin Alci

Oei, uw bvba heeft een 'dubbelganger'! Wat nu?


De officiële benaming van uw vennootschap is geldig wanneer deze in de Belgisch Staatsblad gepubliceerd is. De keuze van een maatschappelijke naam is in principe vrij. Het gebruik van eenzelfde vennootschapsnaam als een andere vennootschap is bij wet verboden. U dient dus een unieke benaming te kiezen. Bij verwarring betreffende uw bvba benaming, of die van een ander, kunt u in actie schieten.


De bescherming van uw vennootschapsnaam geldt m.a.w. voor heel België. Concurrentie, sector, provincie en gewest spelen geen rol in de twijfel of deze ‘dubbelganger’ uw bescherming in twijfel trekt.


Publicatiedatum van uw oprichtingsakte in het Belgisch Staatsblad biedt de garantie voor het bestaan van uw benaming. U kunt een vordering tot naamswijziging instellen bij de rechtbank een schadevergoeding eisen wanneer u een ‘dubbelganger’ ontdekt die later is opgestart.


Andersom is het aangeraden om de naam van uw vennootschap te wijzigen.


Een aangetekende brief sturen naar de ‘dubbelganger’ met de vraag om zijn naam te veranderen is de eerste stap die u kunt nemen. Bij geen resultaat stapt u het beste naar een advocaat. Als ook dat niet lukt, kan de advocaat aan de rechter vragen dat de andere vennootschap het verbod zou krijgen om nog onder deze naam zaken te doen.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page