top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAskin Alci

Een correcte factuur opstellen? Wat zijn de voorwaarden?

Tijdens de drukke btw periode hebben wij opgemerkt dat sommige facturen niet altijd worden opgemaakt zoals de wetten het voorschrijven.


Aan de hand van dit artikel zouden wij u graag willen herinneren wat de algemene vermeldingen zijn die op élk factuur verplicht moeten staan.

Algemene vermeldingen:

● Het woord 'factuur';

● Datum en volgnummer van de factuur;

● De gegevens van de koper en verkoper:

● Naam

● Adres

● BTW nummer

● Jouw bankrekeningnummer

● Bijkomend als je een vennootschap hebt: De afkorting “RPR” (Rechtspersonenregister), gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen jouw vennootschap haar zetel heeft.

● Beschrijving en hoeveelheid van de geleverde goederen en van de verstrekte diensten, alle gegevens om de aard van de verrichte handeling te kunnen vaststellen.

Let op: de vermelding van de geleverde goederen/diensten moet voldoende gedetailleerd zijn!


A- Bouw

Bij het toepassen van 6% btw tarief is men verplicht om altijd een attest op te maken. Die je dan aan je factuur vastmaakt om aan te kunnen tonen dat klant aan de voorwaarden voldoet om te genieten van de verlaagde btw tarief.


B- Transport

Facturen m.b.t. onderaanneming moet men de prestatiebladen te allen tijden kunnen voorleggen.


C- Horeca

Als uw onderneming alleen maar een maandelijkse factuur ontvangt voor verschillende leveringen, is het altijd verstandig om de leveringsbonnen goed te bewaren en later bij te sluiten bij uw factuur.


D- Groothandel

Verkopen aan een btw-plichtige mogen niet opgenomen worden in de dagontvangstenboek, er moet een factuur gemaakt worden volgens de verplichte vermeldingen zoals hierboven vermeld.


● Prijs

● Gesplitst per handeling

● Het percentage van de btw

● Een verwijzing naar voorgaande facturen, wanneer voor eenzelfde handeling meerder facturen of stukken worden opgemaakt

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page